Author Topic: C15 won't start.  (Read 294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Calvin

  • Blue Star
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
C15 won't start.
« on: 11 February, 2018, 17:10:58 »
Help please.
I recently had my c15 running but exhaust valve kept sticking.
Stripped back down and sorted out the tight valve guide.
I have Fuel and spark but won't start. Bloody frustrating.
Any advice would be welcome.

AWJDThumper

  • Empire Star
  • *****
  • Posts: 692
  • Dandy Beagle D14 C15 B40 B40WD B44 B25 B50 A10 A65
    • View Profile
Re: C15 won't start.
« Reply #1 on: 11 February, 2018, 18:27:25 »
I assume you only took the head off with the engine left in the frame to re-do the valve? If so, it looks as though you wouldn't have disturbed anything else in the process such as the timing or carb settings. The only thing that comes to mind, and apologies for suggesting it if it isn't the case, but did you connect up the push rods correctly; that is, the outer push rod going to the inlet rocker?

Calvin

  • Blue Star
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: C15 won't start.
« Reply #2 on: 11 February, 2018, 18:33:22 »
Hi
Yes the pushrods are connected.
I think I need to go back to the start again with the timing and tappets etc and reset everything.

AWJDThumper

  • Empire Star
  • *****
  • Posts: 692
  • Dandy Beagle D14 C15 B40 B40WD B44 B25 B50 A10 A65
    • View Profile
Re: C15 won't start.
« Reply #3 on: 11 February, 2018, 20:02:41 »
Are they definitely connected to the correct rockers?

Calvin

  • Blue Star
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: C15 won't start.
« Reply #4 on: 11 February, 2018, 21:13:58 »
The push rods is the only thing I haven't checked.
But after work tommow I will be checking.