Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - GUY HUTCHINSON

Pages: [1]
1
Thanks for that, I've had it running again and ticking over. The kickstart is fine if I ensure it is fully returned (time for a new spring maybe).  Hopefully I'll get chance to have another play next weekend.

2
Singles / Re: C15S 1959 Oil Pump total oil loss from oil tank
« on: 15 May, 2018, 12:41:59 »
Thanks I'll try retarding it to 33.5. I went by the figure given in the Electrexworld instructions which was 35.5 for a C15. Carb set up standard for the bike but I haven't got the air filter connected at the moment which I guess would make it more lean.

3
Singles / Re: C15 cam and gearbox bushes
« on: 02 May, 2018, 13:35:59 »
I assumed that they would send me an outer one but its probably the inner one they have sent. I'll have a better look tonight, thanks.

4
Singles / Re: C15S 1959 Oil Pump total oil loss from oil tank
« on: 25 April, 2018, 13:20:54 »
I'm wary of skimming the top off the barrel lip as I don't want to increase the compression, having said that presumably a thicker base gasket would counter that.
The new head gasket that I bought does feel a little thicker than the old one which may be enough with the copper spray that I also bought. I'll have a play this weekend.

5
Singles / Re: C15S 1959 Oil Pump total oil loss from oil tank
« on: 24 April, 2018, 13:38:16 »
I've picked the head up, its been repaired with 'liquid metal' and a fine skim at our local classic machinery engineers. There was concern about heat distortion with a weld repair so close to the push rod tube area.
Next problem I can see is the gap between head and barrel being too great for the head gasket. To get around this I'm going to try a double gasket with copper spray to help seal it. Anyone else gone down this route or got views?
The oil pump seems to work pumping back to the tank (on kickover) but wont pump to the rocker union unless I put my finger over the tank return, might this resolve at normal engine speed?

6
Singles / Re: C15S 1959 Oil Pump total oil loss from oil tank
« on: 03 April, 2018, 13:16:18 »
Thanks for that, at least there is hope of a solution without splitting the cases. I'll take the inner timingcase off at the weekend and have a look.

7
Singles / Re: 1959 oil relief plug and spring query
« on: 05 March, 2018, 13:42:28 »
Got the spring in the plug large end first, should have measured it first to see how far out it came a s I don't want to pull it out again. Measuring it now I think it should just push on the ball bearing in the hole.
Thanks for your help.


8
Singles / Re: C15 S Scrambler 1959 model. Side stand query
« on: 30 January, 2018, 17:21:36 »
Thanks yes, a block of wood might have to be the low tech solution that I need. Hopefully it will fit under the side cover, I just need to find the correct side cover with a cut out for the air pipe. Every solution seems to create a new problem! I supposedly have a supplier that has a correct side cover but I'm waiting for him to unearth it. He did come up with a centre panel so fingers crossed on the side cover.

9
Singles / Re: C15 S Scrambler 1959 model. Side stand query
« on: 30 January, 2018, 13:52:06 »
Thanks for the replies. The frame does have a mount for a side stand so I'm assuming the bike had one but that may not be the case. The parts book that covers the C15S start at 1960 models and lists the 404737 part number, I would think that 59 models would be the same but when I tried a 10.5" stand the bike lent too far over. I have standard repro girling shocks on the back and standard forks, wheels + tyres.
I would think the stand needs to be a couple of inches longer or maybe the bike was not fitted with a stand when new and the mount is just the standard C15 angle which is causing the problem with the added height of the bike. If the angle of the mount was changed to be more vertical I think a 10.5" stand would be ok but I don't really want the frame altered.

10
Singles / Re: C15S 1959 Clutch cable route
« on: 26 January, 2018, 17:03:20 »
Thanks for the info, its a new old stock cable and a reasonable lever but I will get some more oil down the cable to be safe. I think I had the springs a bit tight so have backed them off. I also remembered I had some B25 clutch bits which has given me a couple of better metal plates (some marking on the original C15 ones). In amongst the B25 bits were some drilled screws (they used to belong to a grass tracker bike), is wiring the screws overkill on a C15?
Also mixed in with the B25 clutch bits were some longer springs and one of the deeper cups.

11
Singles / C15S 1959 Clutch cable route
« on: 24 January, 2018, 13:17:18 »
Please can someone confirm the route of the clutch cable. I have routed mine under the tank and then down behind the centre panel following the main down tube. It then turns 90 degrees to go through the back of the casing onto the clutch arm/lever. It seems ok but a there is a bit of resistance at the 90 degree bend. Have I followed the correct route?
On another note I read that there are two sizes of clutch spring cups with corresponding springs, anyone know more about this subject. The clutch is very hard to operate, something doesn't feel right.
Thanks

Pages: [1]