Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MBULLYB

Pages: [1]
1
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 14 May, 2017, 18:28:54 »
Hi Malcom, thats a really good explanation, much appreciated

2
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 23 April, 2017, 20:22:49 »
Still having trouble starting the damn thing. Ive reset the points and timing and it still wont start. if i pull the ignition lever towards me is that advance or retard?

Thanks
Mark

3
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 04 April, 2017, 19:36:53 »
Timing seems OK, points appears to be .10 inch rather than .12 but its difficult to get in there with a feeler gauge and see exactly? Tried Malcolms method and still no joy

4
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 04 April, 2017, 13:07:19 »
Hi Malcom, yes i'm new to this bike and classic bikes in general so thanks for the advice. Its pretty much the process im following.

Julian, the timing has been set but i'll check it again, along with points and pick up.

5
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 03 April, 2017, 20:17:06 »
Hi Julian, ive been told it should be easy to start but its not, there's clearly something wrong..... I went to a VMCC meet yesterday and no-one there could kick it over either, we could only get it started with a push.

Yes im using the valve lifter, far too much compression otherwise. Will check the clutch tomorrow and will also try the valve clearance. Thanks


6
Singles / Re: M33 1955 - Starting Issues
« on: 03 April, 2017, 18:57:46 »
Hi John, yes its fitted with an NGK LZFH cap, the HT lead was replaced at the time of the magneto rebuild. Ive measured the lead with a meter and its 0 KOhms . Im also using a Champion (non resitor) L82C plug which is new.

One thing worth mentioning is that the kick start occassionally slips, im not sure if thats affecting it but i expect thats because its taking such an hammering  >:(

Does anyone know a trusted BSA Mechanic in the East Yorks / Hull area that could fix this?




7
Singles / M33 1955 - Starting Issues
« on: 02 April, 2017, 19:40:08 »
Hi, I have a 1954 B33 500cc fitted with a Lucas MO1 Mag/dyno. Once started the engine runs fine without missing a beat but it really difficult to kick start. It will push start but even that takes a few a goes. Ive had the Magneto rebuilt by Priory Magneto's, Its had a full carb rebuild, and has been timed and tuned. Ive had a number of people try to kick start it but were all strugling. 

Any ideas what this could be as im getting desperate.....

Thanks
Mark

Pages: [1]